Att bygga en helt ny stadsdel mitt i centrala Stockholm är förstås en enorm utmaning. Här berättar Fredrik Friblick, vd på Prolog, om hur Stockholms stad kan planera logistiken kring bygget av Norra Djurgårdsstaden.
– För att få så liten störning i trafiken och samhällslivet som möjligt är det angeläget att samordna ytanvändning och transporttider. Det finns stora vinster att göra på en samordning också ur ekologiska och ekonomiska perspektiv.
Fortsätt läsa – starta din prenumeration!
För 6 190 kr/år (ex. moms) får du obegränsad tillgång till allt vårt digitala innehåll. Varje dag uppdateras nyheter om lagar, regler, hållbarhet och ny teknik – i ett flöde som du själv kan styra.
Norra Djurgårdsstaden saknar motstycke när det gäller högt uppsatta miljömål. De flesta större aktörer i Byggsverige deltar på något sätt. Projektet kommer att ta branschen ett stort steg på väg mot nästa generation av hållbar stadsplanering.
I anslutning till Norra Djurgårdsstaden försiggår två stora anläggningsprojekt. Norra länken blir den nya stadsdelens på- och avfart, och Värtahamnen byggs ut och effektiviseras.
Fastighetsägare som har installerat system för energiåtervinning från byggnadens spillvatten är nöjda med sina installationer. Det visar en ny förstudie.
2021 ökade anmälningarna av elolyckor med 9 procent och tillbuden med 13 procent jämfört med året innan. Det visar Elsäkerhetsverkets årliga rapport om elolyckor.
Samordning av logistiken ger både ekonomiska och ekologiska vinster, enligt Fredrik Friblick.
Du är inloggad på två ställen
Din användarprofil har aktiverats från en annan enhet. Om det inte är du som loggat in bör du snarast ändra ditt lösenord eller kontakta vår kundservice på 08-457 10 00 eller kundservice@byggtjanst.se