Varan har lagts till i varukorgen
Överluft från restaurang till kök OK
Arkitektur 12 jan 2011
Det går inte att lösa ventilationen i köket på ett vettigare sätt än att ta en liten del överluft från restaurangen
I normalfallet är det inte några problem med överluft från restaurangdel till kök enligt Livsmedelsverket.
För snart fyra år sedan skrev Bygginfo en artikel om övertryck eller överluft i restaurangkök. Artikeln belyste dilemmat att tre myndigheter, Boverket, Arbetsmiljöverket och Livsmedelsverket, har olika syn på var det är renast, i restaurangen eller i köket. I branschen hade därför en viss förvirring uppstått huruvida det är tillåtet med överluft från restaurangdel till kök eller inte.

Fortsätt att läsa - prova 30 dagar utan kostnad

Prova Byggkoll i 30 dagar utan kostnad (värde 515 kr). Få tillgång till den senaste informationen om hur lagar, regler, hållbarhet och ny teknik påverkar dig och dina kunders verksamhet.

Prova idag. Automatiskt avslut.

Bevaka ämnen i artikeln

Arkitektur Styr och övervakning Miljö
Fackområden

Förvaltning Husbyggnad VVS
Fler nyheter