Varan har lagts till i varukorgen
Hittelön för tips på ny medarbetare
22 nov 2010
Företaget ISS utlovar 50 000 kronor i hittelön för den som kan hjälpa dem att hitta nya kvalificerade medarbetare.
Redaktionen Omvärldsbevakning

Trots att arbetslösheten är fortsatt hög i Sverige, är det svårt att rekrytera högt kvalificerad arbetskraft i fastighetsbranschen.

Fastighetsförvaltningsbolaget ISS tar därför ett okonventionellt grepp för att hitta en säljande affärs­utvecklare till affärsområdet Fastighetstjänster.

Upprop på Facebook och Twitter

Med en hittelön på 50 000 kronor – i kombination med ett upprop på Facebook och Twitter – hoppas nu företaget få tag i rätt person.

– Det är frustrerande att det är så svårt att hitta riktigt kvalificerade personer samtidigt som arbetsmarknaden ser ut som den gör. Vi är övertygade om att rätt medarbetare finns i fastig­hetsbranschen eller i någon närliggande bransch. Det gäller ”bara” att hitta honom eller henne. Därför använder vi sociala medier och erbjuder hittelön för att hitta rätt person, säger ISS marknadschef Christer Ekelund.

 

Rätt kandidat

– Det här är inte ett arbete som man söker på annons. Men den person vi vill ha kanske inte aktivt söker nytt jobb för närvarande och finns sannolikt inte hos rekryteringsföretagen. Genom att gå utanför de traditionella ramarna och istället be Facebook- och Twitter-användare om hjälp hoppas vi kunna få fram rätt kandidat till tjänsten.

Intresserade tipsare hänvisas till den speciella kampanjsajten www.iss-hittelon.se. ISS betalar ut hittelönen på 50 000 kronor till den som kan tipsa om den person som sedan blir tillsvidareanställd som affärsutvecklare på ISS.

Överträffat förväntningarna

Och resultatet har överträffat förväntningarna. Dels har kampanjen fått stor uppmärksamhet i press, dels har 50 kvalificerade tips kommit in redan efter en vecka.

– Vi hade räknat med 25-50 svar och har redan fått in så många. Dessutom verkar flera vara riktigt intressanta för oss.

De flesta tipsare har föreslagit kolleger eller affärsbekanta men några tipsar om sig själva.

– Det vore väl jackpot om någon både får jobbet och hittelönen säger Christer Ekelund.

Bild: ISS
Redaktionen Omvärldsbevakning
Bevaka ämnen i artikeln

Fackområden

Förvaltning
Fler nyheter

Bild: ISS