Brogården i Alingsås är ett lyckat exempel på energieffektivisering av miljonprogrammen.
Foto: Alingsåshem
Det går att göra lönsamma energieffektiva åtgärder i fastigheter. I en rapport tar Fastighetsägarna upp varför åtgärdena ändå inte blir av. Och vad som krävs för att få dem gjorda.
Fastighetsägarna har tagit fram en egen målsättning för att bidra till de nationella energi- klimatmålen.
Fortsätt läsa – starta din prenumeration!
För 6 190 kr/år (ex. moms) får du obegränsad tillgång till allt vårt digitala innehåll. Varje dag uppdateras nyheter om lagar, regler, hållbarhet och ny teknik – i ett flöde som du själv kan styra.
Genom att bygga in fönsterkarmar kan man minska fönsterköldbryggan med cirka 40 procent. Det visar SBUF och Skanskas förstudie av U-värdesförbättring och fuktsäkerhet.
Naturvårdsverket och Folkhälsomyndigheten föreslår ett antal åtgärder för att motverka och förebygga spridning av legionella från kyltorn. Bland annat föreslås en anmälningsplikt för kyltorn.
Post- och telestyrelsen, PTS, har genomfört stickprovskontroller av täckningskartor för mobilnäten. Slutsatsen av mätningarna visar att det finns skillnader mellan den redovisade och den uppmätta täckningen.
Fastighetsägarna energi- och miljömål innebär att organisationens medlemmar år 2020:
ska ha effektiviserat sin energianvändning med 20 procent (jämfört med år 2008)
ska ha minskat utsläppen från medlemmarnas fastigheter med 40 procent
inte ska använda några fossila bränslen för uppvärmning av byggnader.
Du är inloggad på två ställen
Din användarprofil har aktiverats från en annan enhet. Om det inte är du som loggat in bör du snarast ändra ditt lösenord eller kontakta vår kundservice på 08-457 10 00 eller kundservice@byggtjanst.se